OM NORDRE MEDIA

Nordre Media er en mediegruppe som holder til nord i Haugesund. Mediegruppen er i hovedsak for ungdommer, men alle er velkommen. Nordre Media er en plass hvor du kan lære deg å lage filmer, designe nettsider og arbeide med grafisk design i profesjonelle programmer. 


Nordre Media drar også på studieturer, hoster flere LAN årlig og drifter et community på Discord.

Alle som vil er velkommen både på NordreLAN og vår discord.

Spillkvled banner 2019-2

RADIO NORDRE MEDIA


Hver uke kan du høre spillpodcasten Radio Nordre Media direkte på YouTube og Twitch. Her prater vi om alt fra hva vi spiller, spillnyheter, filmer, samfunnet, vi anmelder hverdagslige ting, har diverse leker, og koser oss med vår uhøytidelige podcast.


Podcasten kan du finne på Spotify, Itunes, Soundcloud, YouTube, diverse andre podcasttjenester eller på din favoritt podcastapp.


POPULÆRE TJENESTER DU KAN FINNE OSS PÅ

DISCORD


Nordre Media har en discord server med mange koselige mennesker. Liker du Harry Potter, anime, generelt spill eller bare ønsker å få mange nye venner; da er discordserveren perfekt for deg! Du kan joine serveren vår ved å klikke på bilder under, eller trykke her!


Discord-serveren startet som et verktøy for Radio Nordre Media sine podcast-sendinger. I November 2018 fikk Discord-serveren en oppussing med Harry Potter tema. På tiden under oppussingen hadde Nordre Media cirka 50 medlemmer, og en måned senere var det antallet oppe i 250 medlemmer. Et år senere, i desember 2019 er medlemstaller cirka på 500 medlemmer. Om du ønsker å bli en del av denne familien så er du hjertelig velkommen!

discord screenshot
Bilde Nordre Media

HISTORIE

14. Mai 2012 pratet Mathias Kolsrud Aase (født 12.03.1999) og Sander Alne Sæverhagen(født 30.06.1999) om hvor kjekt de syntes det var å lage film. Ganske raskt etter ble de enige om å prøve å lage film sammen. Dette var starten på noe stort.

 

Deretter stod navnet for tur og navnevalget var ikke vanskelig. De ble enig om å hete Filmkameratene. Navnet var inspirert fra gitartrioen gitarkameratene.

 

Aase og Sæverhagen samlet noen venner til å lage langfilm, der de skulle filmatisere boka "Markus og jentene", filmingen startet med etterhvert var det en som trakk seg som førte til færre og færre skuespillere til filmen. Mathias skrev om hva han tenkte om dette på det sosiale nettstedet Facebook, og det tok ikke lange tiden før Dag Flermoen(født 04.02.1980), ungdomspastoren kom for å hjelpe dem på veien videre.

 

Etter Flermoen var med på laget kom man til enighet om at det skulle bli til en filmgruppe med base i kjelleren i Nordre og fokus på å lage kortfilmer.

Våren 2013 reklamerte Mathias Kolsrud Aase om Filmkameratene til Sindre Møllerhaug(16.06.1994). Møllerhaug syntes det hørtes interesant ut og kom med sine ideér. Hans ideér var mer i rettning media generelt. Aase ble raskt gira på dette, og var ganske enig, få dager etterpå møttes mediegruppen på loftet i Nordre og diskuterte navn til den nye mediegruppen. Til slutt kom vi frem til Nordre Media.

Samme kvelden fikk vi beskjed om at den tekniske delen av Nordre misjonskirke kaltes Nordre Media. Etter litt om og men kom vi frem til at Nordre mijsonskirke skulle kjøpe Nordre Media.

 

Et stiftelsesmøte ble avholdt, der vedtektene til Nordre Media ble laget. Etter det møtet kunne vi begynne å kalle oss en orginisasjon og flere muligheter åpnet seg.

 

Våren 2016 viste det seg at kassereren Dag Flermoen måtte flytte til Larvik ved tanke på familie. Nordre Media hadde ledelsesmøte for å finne ut av fremtiden til Nordre Media. Dag har hatt relativt viktige oppgaver i Nordre Media der vi fant ut hvem som skulle være regnskapsfører som da ble Harald Myklebust. Sindre Møllerhaug ble valgt til sekkretær for å skrive referater og lignende under ledelsesmøtene. Og en annen ting Dag har hatt ansvar for, har hvert det å søke om støtte fra frifond og kommunen, som nå ble flyttet til noen andre utenfor Nordre Media. Med Tor Egil bak spakene! Fremtiden til Nordre Media ser heldigvis enda lys ut og vi takket Dag Flermoen for hjelpen han har hvert i Nordre Media.

 

Søndag kveld , 3. Juli ble det meldt om brann i Nordre. Brannen startet av en feil i varmtvannstanken på kjøkkene. Dette resulterte i at hele køkkenet måtte rives, og bygget på nytt. Kjelleren pådro også svært store skader, mens alle stolene i 2. Etasje også ble ødelagt. Kostnad på nye stoler kom på 111 tusen kr. Nordre ble enig om å starte den oppussing av Nordre tidligere enn antatt. og ny Nordre skal stå klar til julen 2016. Januar 2017 var Nordre oppe å gå og søndag 12. Mars 2017 var det klart for ny-åpningsfest av Nordre.  Det ble også nye tider for Nordre Media, nå som Daniel Myhra har tatt over spakene til Dag Flermoen og er kvalitetssjekker og arbeidsgiver i Nordre Media.